Vyše 150 maturantov protestovalo v Prešove

20.04.2005 Celý región

Vyše 150 maturantov, žiakov štvrtého ročníka Gymnázia na Konštantínovej ulici v Prešove protestovalo 20. apríla asi od pol desiatej pred budovami krajského ú...
Vyše 150 maturantov, žiakov štvrtého ročníka Gymnázia na Konštantínovej ulici v Prešove protestovalo 20. apríla asi od pol desiatej pred budovami krajského úradu v tomto meste. Pískaním na píšťalky a skandovaním požiadavky Zrušte Fronca! dávali najavo svoj nesúhlas s rozhodnutím ministra školstva Martina Fronca opakovať maturitnú skúšku.

Hovorca protestujúcich Rastislav Ilčin povedal, že im riaditeľ školy dal voľno na jednu vyučovaciu hodinu. Aj keď sa opakovanie maturitnej skúšky z matematiky u nich týka iba dvadsiatich žiakov, zapojili sa do protestu bezmála všetci maturanti, lebo \"s nimi súdržia\". Ilčin zdôraznil, že nečakali ani, aby ich prijal niekto z Úradu Prešovského samosprávneho kraja či Krajského školského úradu, ktoré v okolitých budovách sídlia. \"Išlo skôr o to, aby si nás všimli a napríklad aby si nás všimli aj média a aby Fronc pochopil, že to proste nezvládol a aby odstúpil, \" dodal.
(jj)
 

Vyberte región